Jump to content
Cover for Därur orden
Isbn: 978-91-8812-532-3
Publisher: Trombone
Category:
Poetry
Accessible since: March 2020
Narrator: Jonas Rasmussen
Length: 10 minutes

Audiobook

Därur orden

Den mänskliga kroppen har under de senaste decennierna varit ett ofta förekommande tema inom svensk poesi. I Därur orden fokuserar Rasmussen på munnen.

Diktsviten är nr 16 i den 16-sidiga Svavelserien. Rasmussen tar avstamp i det biologiska faktum att en människa har 16 tänder i överkäken och 16 i underkäken. Texten är således specialskriven för just detta nummer. Grafiskt sett är texten också satt så att varje uppslag öppnar sig likt en mun, och författarens egen "tandstatus" utgör bokens pagina. Här inbjuds läsaren att öppna en mun och se in i en människa; att lyssna till det outsägliga, till språket som sådant och till det ickeverbala – uttryck och mening bortom språkets gräns. Just det område där lyriken framvisar sin potential.

Svavel är en sextonsidig skriftserie innehållande koncentrerad och högklassig litteratur.

Jonas Rasmussen debuterade 2008 och har skrivit sju monografier, varav tre under pseudonymerna Frank W Lorenzen och Sara Sum Jensson. Den senast utkomna är kortromanen Eftervärlden som släpptes i dec. 2017.

Rasmussen är dock mest verksam som översättare av dansk skönlitteratur och har översatt bl.a. Morten Søndergaard, Pia Tafdrup och Søren Ulrik Thomsen. Han driver firman Rasmussens TEXT och har också sammanställt antologin Nervsystem med danska, samtida poeter som utkom på ellerströms 2015.

Rasmussen är bl.a. utbildad vid Lunds universitets Författarskola och har varit anställd som adjunkt i Kreativt Skrivande vid Högskolan Kristianstad.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone