Jump to content
Cover for Åldrande
Isbn: 978-91-9859-494-2
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: December 2019
Narrator: Rolf Jansson
Length: 30 minutes

Audiobook

Åldrande

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Känner du ibland en rädsla för att åldras? Tänker du ofta på åldrande, eller har du helt gömt undan tankarna, eftersom det är för deprimerande eller dystert?

Du behöver inte känna ledsnad, vemod eller fasa inför åldrandeprocessen. Du kan lära dig att acceptera din ålder, oavsett hur gammal du är. Om du tittar dig i spegeln, är det så att du tittar efter rynkor eller gråa hår? Låter du dig lockas till att köpa allehanda skönhetsprodukter som lovar dig att få tillbaka åren och få dig att se ung ut för alltid? Du vet att tiden går inte att stoppa. Du vet också att livet består av olika stadier, och om du får leva tillräckligt länge så kommer du att passera alla. 

Vi kan alla hålla med om att ungdom är vackert. Och tyvärr är det hos många den enda form av skönhet som räknas och kan accepteras. Åldrande - som i sig är den mest naturliga process som finns - verkar ha skuffats undan och blivit närmast tabubelagt.

I längden vilar det något tragiskt över vuxna människor som försöker klamra sig fast vid sin ungdomliga image. Varför ska det vara så svårt att erkänna vårt åldrande, varför kan vi inte inse och acceptera den en gång för alla, i barndomen, ungdomen, medelåldern, varför kommer frågan upp en kort stund med ojämna mellanrum, för att delvis lösas, delvis förnekas, bara för att återkomma på nytt? Och visst är något misstänkt med vuxna människor vars ansikte inte vittnar om några erfarenheter? Ansikten och kroppar som inte bär minsta spår av de avtryck som livet gör på en människa? Allt polerat med ett välstädat yttre.

Många dras med en rädsla för att bli äldre, något som driver på förtvivlan, bedrövelse och hjärtesorg. Vad dom i grunden fruktar är att förlora sin identitet och att bli en glömd, icke-existerande person. Åldrande innebär inte enbart förlust av ungdom (skönhet) utan också förlust av att vara oberoende, oro kring ekonomin och överhuvudtaget oro kring det mesta. Men vad åstadkommer all denna pessimism?

Om du känner dig pessimistisk inför att bli äldre, så är du i grunden pessimistisk inför framtiden. Studier som gjorts avseende livslängd visar att din uppfattning om din hälsa, är en mycket bättre visare för hur länge du kommer att leva, än vad en läkare kan få fram. Den som har en inbyggd optimism bygger på immunförsvaret och förlänger sin livslängd.

För att tala klarspråk - den som oroar sig för sitt åldrande, gör förmodligen åldrandet betydligt mer komplicerat än vad det skulle behöva vara.

Detta program kan hjälpa dig att frigöra dig från det psykologiska grepp som din "strävan efter ungdom" åstadkommit. Du behöver inte känna rädsla för att bli äldre. Denna oro eller rädsla kan i värsta fall göra dig handlingsförlamad. Du kommer att bli förvånad över hur fort du kan återfå en balanserad syn på att leva och åldras med välbehag.

Denna inspelning åstadkommer att kropp och själ får koppla av med hjälp av skicklig hypnoterapiteknik, Theta-ljudvågor och innovativ ljudproduktion. Inspelningen har dessutom kompletterats med isokroniska toner för att förstärka effekten. I detta mycket mottagliga avslappnade tillstånd får du ett antal posthypnotiska förslag och noggrant skiktade affirmationer för att hjälpa dig ur din pessimism. Denna kraftfulla inspelning är helt säker och utgör ett effektivt sätt att hjälpa dig att njuta av din vardag i takt med att du åldras.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone